WhatsApp

Vakum Konveyör Genel Özellikler

Vakum Konveyör Genel Özellikler

Vakum Konveyör Genel Özellikler

GENEL ÖZELLİK

Vakumlu taşıma, kuru toz ve granül ürünlerin  esnek yada rijit boru sistemleri vasıtasıyla taşınmasında büyük avantajlar sağlamaktadır. Vakumlu taşıma sistemleri, yüksek kalitede malzemeden imal edilmiştir. Gıda maddeleri, ilaçlar ve kimyasal ürünlerin üretiminde, hijyen ve çalıştırma açısından mümkün olan en üst seviyede güvenlik taleplerini TeknoConvey vakumla taşıma sistemleri karşılar.  Vakumlu konveyörler, gıda, ilaç ve kimya endüstrilerindeki operasyonla güvenlik ve hijyen şartlarının ciddi bir talebinden sonra geliştirildi. Konveyörlerimizde kullandığımız bütün ekipmanlar ATEX opsiyonludur. Tüm vakumlu konveyörlere,  basınçlı hava veya elektrik motorla tahrik edilen bir vakum pompası mevcuttur. TeknoConvey aynı zamanda vakum pompası imalatçısı olduğundan sektörde dünyada en ekonomik çözümler sağlamaktadır; bu konuda en rekabetçi fiyat politikasını sürdürmektedir.

Yüksek kalite vakumlu konveyörlerimiz Paslanmaz Çelik gövde (AISI 316L, 304L) veya karbon çelik ile tasarlanmış olup, sağlık bakanlığının yüksek hijyenik taleplerininin üstünde bir standartla karşılamaktadır. Tipik uygulamalarımız toz ve granül transferi, kalıp dolum makinesi besleme, big bag torba yükleme ve boşaltma, ventilli yada açık ağız torba doldurma ve boşaltma, silo, bunker, hopper, ekstruder değirmen, elek, karıştırıcı, mikser, blender, dolum makinesi besleme, tablet veya kırılgan ürünler taşınması, patlama riski yüksek atmosferdeki uygulamalar, yüksek hijyenik uygulamalar veya alanın hijyenin çok önemli olduğu yerlerde taşıma amaçlı kullanılmaktadır. Tüm konveyörlere, basınçlı hava ile tahrik edilen bir vakum pompası veya mekanik elektrikli bir pompa mevcuttur.

Vakumlu konveyörlerimiz, gıda üretim taleplerinin, yüksek kalitede de olduğu sektörde yaygın olarak kullanılan konveyörlerdir. Vakumlu taşıma konveyörlerimiz genellikle tozsuz taşıma veya düşük bakım gereksinimi olduğunda mekanik konveyörlere alternatif olarak kullanılır. Kapasitelerimiz 1-20 ton  / saate kadar çıkmaktadır.

Vakumlu konveyörlerimiz plastik sektöründe, yaygın olarak kullanılan konveyörlerdir. Vakumlu taşıma konveyörlerimiz genellikle tozsuz taşıma veya düşük bakım gereksinimi olduğunda mekanik konveyörlere alternatif olarak kullanılır.

Vakumlu taşıma sistemlerimiz, genel endüstride ve kimya endüstrisinde yaygın olarak kullanılan taşıma ve sevk sistemidir. Yüksek bir üretim performansına ve küçük alan kaplamaktadır. Bu konveyör genellikle tozsuz taşıma veya düşük bakım gereksinimi olduğunda mekanik konveyörlere alternatif olarak kullanılır. Bir başka avantaj da, pompanın vakum üretmek için enerji verimli yolu olan kademeli vakum teknolojisine dayanmasıdır. Genel endüstri çoğunlukla özel olarak tasarlanmış ekipman gerektiren aşındırıcı tozlar içinde özel imalatlarımız mevcuttur. Konveyörlerimiz, parçaların aşınmasına yüksek direnç sağlamak için Paslanmaz Çelik gövde (AISI 304, 316) ile tasarlanmıştır.

Endüstride günümüzde daha kısa sürede hazırlanabilen, daha özel çözümlere doğru hızlanan bir eğilim var. Ürün geliştirme zamanımız ve üretim çalışmalarımız daha kısa sürmektedir. Değişiklikler daha ani ve önceden tahmin edilemeyecek hale geliyor. Değişime olan isteklilik ve yeterlilik, bitmeyen yeni durumlar karşı meydan okunuyoruz. Becerileri keskinleştiren ve perspektifleri genişleten eğitim, personelinizin - ve şirketinizin - daha nitelikli sorumlulukları kabul ederken daha sofistike görevleri üstlenmesini sağlamıştır. Bu, yeni pazarlara doğru ilerlerken yeni işlevler ve çalışma prosedürleri geliştirmenizi kolaylaştırıyor.

VAKUM KONVEYÖRLER

Vakumla taşıma prensipleri

Vakum taşıma teknolojisi aslında "bir emici sistemle" malzeme taşıma için kullanılan vakum konveyörlerinden bahsediyoruz. Asıl olan hava, emme borusundan boşaltılır ve atmosfer basıncı malzemeyi emme boru hattına doğru  iter. İşi dolaylı olarak gerçekleştiren aslında atmosferik basınçtır soluk alıp vermemizdeki sistem gibi. Basınç dengelemesi üzerine oluşan hava akımı, katı parçacıkları boru hattına çeker. Tüm vakumlu taşıyıcılar, aşağıda gösterildiği gibi aynı ana prensibe göre çalışırlar. Malzeme bir emiş noktasından bir boru hattı vasıtasıyla havanın ve malzemenin ayrıldığı bir kaba iletilir. Filtre, vakum kaynağından geçmeden önce havayı temizler. Bir kontrol ünitesi bu proses sırasını düzenler.

MALZEME AKIŞI SEYREK VE YOĞUN FAZ

Malzeme akışı, taşıma boru hattının çapı, vakum akışı, taşıma mesafesi ve malzemenin özelliklerine göre belirlenir. Malzeme akışı ile vakum akışı arasındaki ilişki genellikle faz yoğunlukları olarak ifade edilir ve boyutsuz bir sayıdır. Faz yoğunluğu hacim yoğunluğu ile aynı ise, taşıma boru hattında hava olmadığı ve boru hattının tıkandığı anlamına gelir. Bu tartışma da geçerlidir. Faz yoğunluğu sıfıra eşitse, taşıma boru hattında herhangi bir malzeme yoktur. Bu iki sınır arasında bir dizi faz yoğunluğu meydana gelebilir.

Yoğun faz, malzemenin taşıma boru hattında ayrı tapalar halinde taşınması anlamına gelmektedir. Çoğu malzeme için faz yoğunluğu, yoğun faz için ondan daha büyük bir faktördür. Bazı malzemeler yoğun fazda iletilebilir. Bir başka nakil aşaması "seyrekfaz" dır. Faz yoğunluğu genellikle on'un altındadır. Seyreltik fazdaki sevk hızı genellikle > 10 m / s'dir.

VAKUM TAŞIMA SİSTEMLERİ

Vakum sistemleri ile malzeme birkaç toplama noktasından emilebilir ve bir alıcı noktada toplanabilir. Pozitif basınçlı sistemlerde olanın tersi budur. Vakum sistemleri, pozitif basınçlı sistemlere göre daha düşük malzeme akışına sahiptir. Maksimum taşıma mesafeleri, uygun malzemelerle 100-150 m olabilir. Taşıma kapasitesinin sınırlandırılması, vakum sistemlerinin sadece atmosfer basıncını kullanması gerçeğine, pozitif basınçlı sistemlerde ise oldukça yüksek basınçlara ulaşılabilmesinden kaynaklanmaktadır.

VAKUMLU TAŞIMA SİSTEMLERİ TASARIMI

Daha önce de belirtildiği gibi, vakum nakil sistemini etkileyen birçok parametre bulunmaktadır. Doğal olarak, sistem tasarımı da son derece önemlidir. Bununla birlikte, çoğu vakum taşıma sistemi benzersiz olduğu için doğrudan talimat vermek zordur. Elbette bazı genel temel ilkeler uygulanır ve bunların en önemlileri aşağıda açıklanmaktadır.

VAKUMLU TAŞIMA SİSTEMLERİ GENEL İLKELERİ

Vakum taşıma sistemi planlanırken akılda tutulması gereken bazı genel kurallar şunlardır:

  • Kısa taşıma mesafesi sistem ve işletme maliyetlerini azaltır.
  • Sistem ve işletme maliyetlerini azaltmak için boru bükülmelerini minimumda tutulmalı.
  • Taşıyıcı boru hattını eğimli bir düzlemde çalıştırmaktan kaçının.
  • Mümkün olduğunca sert boruları kullanın esnek borudan kaçının.

Malzemeyi bir taşıyıcı boru hattına emebilmek ve daha sonra da taşımak için, taşıma havasının belirli bir minimum hızda olması gerekir. Çoğu malzemenin harekete geçirilebilmesi için ek havaya ihtiyacı vardır. Eğer bir sistem tatmin edici bir şekilde çalışacak ise, besleme, yani emme noktası doğru bir şekilde tasarlanmalıdır. Emme kapasitesi mesafenin karesi kadar azaldığından, malzemenin taşıma boru hattı üzerindeki emme bölgesine yakın olması önemlidir. Emme noktası bir besleme istasyonu olarak tasarlandığında, boru hattında doğru oranlarda malzeme ve hava vermek üzere kontrol edilebilen, genellikle biri hava için olan ve biri malzeme için olan iki vana bulunur. Havayı beslemenin diğer bir yolu, özellikle taşıması zor olan malzeme ile besleme hunisini akışkanlaştırma ile uydurmaktır. Emme ağzı kullanılıyorsa, ilave hava tedarik etmenin en basit yolu, giriş havasının çatal boru üzerindeki bir vana yardımıyla düzenlendiği çift taraflı bir besleme memesi kullanmaktır. İç tüp, dış tüp ile ilişkili olarak yukarıya ve aşağıya düzenlenebilir ve bu ayar da taşıma üzerinde bir etkiye sahiptir.

VAKUMLU TAŞIMA SİSTEMLERİ BORU BOYUTLARI

Boru çapı, bir taşıma sisteminin kapasitesi için hayati öneme sahiptir. İlke olarak, boru çapının büyüklüğü, hızın sabit tutulması şartıyla sistemin kapasitesini artırır. Uygulamada, bu, kapasiteyi arttırmak istemeniz durumunda vakum pompası ve toplamı kapları ile tüp boyutları da dahil olmak üzere, genel olarak tüm sistemi revize etmek zorunda olduğunuz anlamına gelir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, daha küçük borular ve aynı pompa ile kapasite artırımı yapılabilmektedir. Bunun nedeni, malzemenin başka bir fazda (yoğun fazda) taşınması mümkün olabilmesinden kaynaklanmaktadır.. Örneğin, 75 mm çaplı bir boru, 50 mm çaplı iki boruya eşdeğerdir.

Malzemenin hızı doğrudan boru hattındaki havanın hızı ile ilgilidir. Boru hattındaki basınç düştükçe konveyöre ulaştığınızda havanın hızı ve malzeme hızla artar. Bu nedenle, bazı durumlarda, parçalara ayrılmamak için, malzemenin hızını düşürmek için basamaklı boru hatları (artan çaplı borular) kullanılmalıdır.

VAKUMLU TAŞIMALARDA ENERJİ ve TAŞIMA MALİYETLERİ

Kısa ve net bir şekilde söyleyecek olursak, yılların verdiği deneyimler sonucu şuna ulaştık ortalama1 ton malzemenin 20 metre mesafeden hedef noktasına taşımanın enerji ve bakım maliyetleri dahil ortalama bedeli  0.20- 0.35 Euro  arasındadır vakumlu taşıma sistemlerinde.

Rakiplerinizin Önüne Geçin! 

Vakumlu taşıma, toz ve granül ürünlerini özel olarak tasarlanmış boru içinde iletmek için büyük avantajlarla  kullanılabilir sistemlerdir. Gıda, ilaç ve kimyasal ürünlerin imalatında, hijyen ve işletme bakımından mümkün olan en yüksek güvenliği ve rahatlığı getirir. TeknoConvey’in  vakum konveyör serisi, gıda, ilaç ve kimya endüstrilerindeki operasyonel emniyet ve hijyen taleplerini karşılamak için geliştirildi. Bütün sağlık ve hijyen kurumları, modellerimizden bazılarını inceledi ve bu nedenle bu konveyörler ilaç ve gıda  ürünlerinin taşınmasına ilişkin kurallarının gerekliliklerini karşılıyor.

Verimliliğinizi Artırmaktayız

  • Mümkün olan en yüksek hijyen için optimize edilmiş tasarımızın keyfini çıkarın.
  • Minimum bakım sağlamak için az hareketli parçalarda bakım ve temizlik olanaklarının keyfini çıkarın.
  • Kolay sökme / monte etme ve temizlemelerle işçilik ve temizlik maliyetlerinizi en düşük seviyelere düşürün.
  • Benzersiz üretim ortamınıza kolay adapte edilen modüler tasarımlarımızın şıklığı tesisleriniz daha da benzersiz yapacaktır.
  • Öncelliğimiz hijyen ve güvenliktir.
  • Sağlık kurumlarının taleplerinin üstünde üretimin gururunu yaşayın
  • Yüksek işletme güvenliği ve düşük enerji tüketimli sadece havayla çalışan verimli vakum pompalarımızla taşıma maliyetlerinizi minimuma indirin.
  • Gıda ve ilaç endüstrilerinin yüksek hijyen ve üretim taleplerini yüzde yüz karşılar
  • Çelik kalitesi ASTM 316L veya Pazarın gereksinim duyduğu özel malzemelerle üretim olanaklarını size sunuyoruz.

VAKUMLU TAŞIMANIN AVANTAJLARI

TOZ VE GRANÜL TAŞIMA VE NAKİL İÇİN MÜKEMMEL

Gıda maddeleri, ilaçlar ve kimyasal ürünler üreten endüstriler vakum iletiminin avantajlarını keşfettiler. Ve her gün daha da etkin ve yoğun bir şekilde endüstride kullanılmaktadır.

ÇEVRE VE SAĞLIĞINIZIN DOSTU

Farklı tozların taşınması için farklı vakum seviyeleri gerekir. TeknoConvey vakum taşıyıcılarıyla, sadece enerji tüketimini geçerli koşullara göre ayarlayabilirsiniz.

SIFIRDAN 20 METREYE BİR SANİYEDE 

Vakit nakittir.  150 metreye kadar uzun sistemler….

SAATTE 20 TON

Uygun koşullar altında vakumlu konveyörlerimiz ile kısa mesafe testlerinde saatte 20 ton ölçülmüştür.

HERYERDEN YÜKLEMEK ARTIK ÇOK KOLAY

Sistemlerimiz az sayıda bileşenle, üretim ortamınıza kolayca adapte edilebilir boyutlar ve düşük ağırlık. Modüler sistem kurulumu kolaylaştırır. Temel ünite, açılır anahtar ile teslim edilir. Basınçlı havayı takmanız yeterlidir!

DAYANIKLI MALZEME

Ürünler paslanmaz, yüksek kalite çelikten (ASTM 316L) imal edilmiştir. Malzeme asit geçirmezdir ve çok güçlü özelliklere sahiptir. 5  yıllık tam bir garanti sunuyoruz.

GÜVENİLİR VE KOLAY

Sistemlerimiz minimum düzeyde bakım gerektirir. Temizlenmesi kolaydır ve filtre temizliği otomatiktir. Standart tasarımda çalışma ve kontrol tamamen pnömatiktir.

İŞLETME GÜVENLİĞİ

Konveyör ve vakum pompalarının tasarımı mümkün olan en yüksek operasyonel güvenlik sağlar.

HİJYEN

Konveyörler her şeyden önce, gıda ve ilaç endüstrilerine uyarlanmıştır.

MODEL GENEL AÇIKLAMALAR

TeknoConvey, Multiejektör Vakumlu Taşıma Sistemleri,

Her türlü toz ve granül malzemelerini güvenle ve etkili olarak taşıyarak, ürün hammadde besleme tarafından aşağı akış paketleme ünitesi işlemine kadar malzeme akışını optimize eden bir sevk ve taşıma sistemi sunar. Vakumlu taşıma ünitelerimiz seviye kontrollü tampon haznesi ile birlikte kullanıldığında, ince gıda tozları, granüller, granüller yapıdaki ürünleri, kapsülleri, tabletleri ve diğer dökme malzemeleri vakum altında güvenli bir şekilde taşır. Bu pnömatik vakumla taşıma, isteğe bağlı olarak üretim hattından paketleme hatlarının yanı sıra karıştırıcılara, dolum makinelerine, tablet preslerine veya başka herhangi bir proses ekipmanına ya da gemi (konteynırlar, silolar vb.) taşınabilir.

Bu etkileşimli, kapalı sistem aktarım sistemi geleneksel, eski moda mekanik taşıma ekipmanlarına ( helezon, konveyör ve kovalı elevatör) kıyasla önemli avantajlara sahiptir - en önemlisi geleneksel olarak zor ve hassas tozların transferinde sağlamaktadır. Multijektör Konveyörlerinin döngüsel vakum akış ileten düzeni, ürün ayırma veya ayrılmayı yani separasyonu önler. Buna ek olarak, tüm Multijector  vakum konveyörlerimiz için Avrupa ATEX patlama güvenlik belgelerine dayanan bu üniteler patlamaya dayanıklı potansiyel alanlar (tozlar ve gazlar) için mükemmel bir seçimdir.

TeknoConvey, vakumlu taşıma konveyörleri, birçok ürün transferi durumunda sorunsuz bir şekilde çalışır. Sisteme küçük miktarlarda çalışırken, manuel emme çubukları veya besleme hunileri kullanılır. Daha büyük miktarlar için torba sökme ve uç istasyonları veya toplu torba boşaltma cihazları da kullanmaktayız bigbag boşaltma sistemleri gibi. Yön değiştirici vanaların taşıma hattına entegre ettiğimizde, tozlar ve granüller malzemeler tek bir depolama silosundan toplanabilir ve birkaç dolum veya besleme noktasına aktarılabilir. Tersine, ham maddeler çeşitli yerlerden vakum aktarım sistemine beslenebilir ve bir merkezi mikser yada tartım bunkerine  yükleyebilir. Mümkün olan sayısız kombinasyonlarımız için bizimle iletişime geçiniz.

Proses endüstrilerindeki çeşitli üretim adımları, ham ve yardımcı ürünleri ile bitmiş tozları, granülleri ve tabletleri taşımak için güvenli ve bakım gerektirmeyen bir yöntem gerektirir. Bu çeşitliliği verimli ve uygun maliyetle idare edebilmek için bir vakum taşıma sistemi esnek olmalı karıştırıcıları, paketleme makinelerini, çuvalları, kovaları, big bag veya silolara doldurma ve dolum için ürün tedarik etme gibi üretim süreçlerine kolayca entegre olabilmelidir.

Bazı durumlar, taşınacak malzemelerin aralığını göz önüne aldığımızda ürün  aktarım  için karmaşık hale gelir. Köprüleşen tozlar; patlayıcı, çok ince tozlar; zayıf akış özelliklerine sahip higroskopik hammaddeler, toksik ve kohezif bileşikler, karmaşık geometrili daha büyük partikül büyüklüğündeki hacimli malzemelerle aynı transferi biçimini kullanamazsınız. Konunun karmaşıklaştırılması, titanyum dioksit, sodyum asit, silikon dioksit ve ince, aktif karbon tozları gibi bileşimlere ve patlama risklerine dayanan zor taşıyıcı özellikleri nedeniyle endüstride iyi bilinmektedir. Bu nedenle, tozdan arındırılmış taşıma, aktarma çözeltisi için de kritik öneme sahiptir. Burada pnömatik vakumla taşıma veya iletiminin en iyi nasıl kullanıldığını ve böyle bir taşıma sistemini seçerken ne gibi temel özellikleri gerektiğini bulacaksınız.

Neden Pnömatik Vakumla Taşıma Sistemi?

Pnömatik vakumla taşıma, malzeme kapasiteleri 50 kg.- 10.000 kg /saat arasında olduğunda en iyi şekilde kullanılır. Ve olağandışı koşullar altında, 20 ton / saate kadar ulaşabilir. Etkili taşıma mesafeleri yalnızca birkaç 2-3 metreden 100 metre yatay veya 50 metre dikeye kadar değişebilir. Malzeme toplama, besleme hunileriyle (örneğin torba boşaltma hazneleri) otomatik olarak veya emici çubuklu bir operatör tarafından manüel olarak gerçekleştirilebilir.

Yığın malzeme alıcısının hacmi ve vakum pompası kapasitesi taşıma parametrelerini belirler. Ortalama bir atmosfer basıncının yaklaşık 1013 mbar olarak kabul edilmesi  , -910 mbar'lık bir vakum, kapalı bir su sütununu yaklaşık 9 metre dikeye kaldırabilir. Bununla birlikte, tozlar ve dökme malzemeler her zaman belirli miktarda besleme havasıyla taşınır, daha yüksek taşıma yükseklikleri mümkündür. Taşınan maddenin özelliklerine bağlı olarak 45 metreden  fazla yükseklik gerçekleştirildi. Elde edilebilir işlemler / kapasiteler toz ve dökme malzemelerin özelliklerine bağlıdır. Belirli taşıma işlemi için yığın yoğunluğu, yapışkan veya köprüleşme özellikleri, partikül boyutu, yüzey şekli, nem ve / veya yağ içeriği, toplama noktasının tasarımı, besleme havası kaynağı ve tabii ki, toplam taşıma mesafesi, yüksekliği ve bükülme sayısı kritik parametrelerdir. Farklı ürünler için, üretimdeki değişiklikler yaygındır ve aynı tip konveyörde bile bu farklar 2 ton / saate kadar çıkabilir. Zararlı tozlar veya güçlü ilaçlar söz konusu olduğunda, kapalı muhafaza sistemlerinde gerekli muhafaza seviyelerini elde etmek için vakum taşıma tercih edilir.

Dökme Malzeme Alıcısı

Vakum iletiminde malzeme, vakumlu bir emme hortumu veya borusu yoluyla dökme malzeme alıcısına çekilir.  Çoğu üretim prosesi, aynı ekipmanla birden fazla toz veya granülün taşınmasını gerektirdiğinden, çapraz bulaşmayı önlemek için hızlı ve kolay elle sökülüp temizlenebilmek için basit bir montaja sahip bir alıcıya sahip olmak önemlidir.

TeknoConvey vakumlu konveyör serileri, temizlik ve hızlı ürün değişiklikleri için aletsiz montaj ve sökmeye izin vermeyen kelepçe halkaları ile benzersiz, paslanmaz çelik modüler tasarıma sahiptir. Alternatif olarak, vakum konveyörü yerinde yıkama (WIP) veya hatta yerinde temizleme (CIP) sağlayacak şekilde tasarlayabilmekteyiz.

Örneğin, boyalar ve kaplamalar üreticileri TeknoConvey sistemleri ile farklı boya tozlar (parçacık boyutları 0,2 ila 50 mikron) veya ana renk değişiminin siyahtan beyaza dönüştüğü tonerler zorluklar olmadan mümkündür. Tüm üniteler paslanmaz çelik yapı sunar ve ilaç ve gıda endüstrisinin sıkı hijyen taleplerini yerine getirir. Paslanmaz çelik konstrüksiyon aynı zamanda çok dayanıklı ve sağlamdır ve 90mbar'a kadar mutlak vakum sağlarken, hafif ve ihtiyaç duyulduğunda da tamamen moduler halindedir.

TeknoConvey vakumlu taşıma konveyörler, belirli transport görevlerini yerine getirmek için bireysel vakum konveyör konfigürasyonlarına izin veren tasarım modüleritesi ile birlikte paslanmaz çelik yapıya sahiptir. Bu özelleştirme, başarılı emişler için çok önemli olabilecek özel emiş girişleri veya entegre siklonları olan modülleri içerebilir. Bir toz işleme valfı seçeneği ve isteğe bağlı sızdırmazlık ve boşaltma yardımcıları ile donatılmış bir dökme malzeme alıcısı, köprülü ve yapışkan tozların prosese beslenmesini sağlayacaktır.

Çoğu durumda, kompakt tasarım, dökme malzeme alıcısının, yüklenmesi gereken silo veya ekipmanın üzerine doğrudan monte edilmesini sağlar. Söz konusu olan bir durum şeker için küçük bir vakum iletim sistemi olacaktır. Komple konveyörün yüksekliği sadece yarım metre, çapı 25 cm ve toplam ağırlığı sadece 7 kg olabilir böyle bir ekipman saatte yarım ton şeker taşıyabilecektir. Alan sınırlı olduğunda, bu toz transfer sistemlerinin küçük profili önemli bir rol oynamaktadır.

Belli bir uygulamayı karşılamak için bir vakum konveyörünün optimum konfigürasyonu pratik, bire bir ölçekli denemeler vasıtasıyla bulunur. Modüler, paslanmaz çelik sistemlerin kullanımı ve yönetimi çok kolaydır, denemeler test laboratuarı veya doğrudan yerinde gerçekleştirilebilir. Yığın malzeme alıcısı ya hareketsiz ya da hareketli kaldırıcılarla birleştirilirse, diğer uygulamalara hizmet etme kabiliyeti artar. Bu nedenle bu pnömatik toz aktarma sistemlerinin helezonlar, konveyör bantlar, asansör ve kovalı elevatörler gibi geleneksel mekanik taşıma yöntemlerinin yerini alması şaşırtıcı değildir.

Vakum Pompaları

Vakumlu taşımada, toz transferi için itici güç saf vakumdur. Bu nedenle, eldeki işleme uygun fonksiyon ve ebattaki bir pompa seçmek, yığın malzeme alıcısı konfigürasyonunun optimum seçimi olarak çalışan bir konveyör için de önemlidir. Vakum pompaları elektrikli veya hava tahrikli olabilir ve uygulamaya göre belirli modeller seçilmelidir. Bakım gerektirmeyen çalışma, küçük oranlar ve hafiflik gibi kriterlere, ayrıca kolay ayarlama ve kontrol de önemli hususlardır.

Vakum toz granül taşımada çok kademeli ejektör pompaları sıklıkla kullanılır. TeknoConvey Türkiye’de tek dünyada ise sayılı birkaç çok kademeli ejektörlü vakum pompası üreticisidir. Genel olarak, basınçlı hava en ekonomik enerji kaynağı olarak tanınmaz; bununla birlikte, Multijektör pompası etkili bir dönüşüm sağlayarak maliyete etkin bir performans sağlar. Multijektör pompası klasik tek kademeli vakum ejektörlerinden beş kat daha etkilidir ve döngüsel, kesintisiz çalışma imkanı sunduğundan, enerji kullanımı ile elektrikli pompalar arasında tasarım gereği daha üstündür.

Vakum performansının üstündeki hava akışı, geleneksel, sınırlı tek aşamalı bir ejektörden ziyade, aslında bir elektrikli pozitif blower ile karşılaştırılabilir. Çoklayıcı pompalar büyük hacimlerde emme havası akışını (örneğin, seyrek faz iletimi için) çalıştırarak çalışırlar ve ayrıca -910 mbar'a kadar çok yüksek vakum seviyeleri üretebilirler (yoğun faz ve tıpaç akış iletimi için kullanılır). Basınçlı hava kaynağının miktarı ve basıncı, aynı zamanda, çok çeşitli tozların ve diğer dökme malzemelerin taşınmasına ilişkin özel kontrollere izin verecek şekilde kolayca ayarlanır. Vakumun hızlı bir şekilde kesilmesi, böylece aralıklı taşıma, yığın malzeme alıcıyı çevrimler halinde doldurma ve boşaltma imkanı sağlar. Ejektör pompa boşaltma işlemi sırasında enerji tüketmediğinden enerji maliyetleri en aza indirilir. Geniş alıcı yelpazesiyle birlikte mevcut pompa boyutları, bireysel taşıma uygulamaları ile ilişkili olarak daha fazla enerji optimizasyonu sağlar.

Buna ek olarak, TeknoConvey multiejektör pompa döner parçaları olmadığı için yağlama veya bakım gerektirmez ve ısı üretmez. Aksine, çevreleyen hava üzerinde bir soğutma etkisi ölçülebilir. Gürültü seviyeleri düşük, her zaman karşılaştırılabilir bir elektrikli pompasından daha azdır, çünkü hareketli mekaniğin olmaması, hatta 1 - 450 santimetreden çıkan hava akışları da vardır. Multiejektör bir vakum pompası bir TeknoConvey dökme malzeme alıcısı ile birleştirildiğinde, komple taşıma sistemi pnömatik olarak çalışır ve patlayıcı bölgelerde zorlanmadan çalışmayı sağlar. TeknoConvey vakum taşıma sistemleri, tüm ilgili toz ve gaz EX bölgeleri için ATEX taleplerinde benzersizdir.

Vakumlu Taşımada Filtre Sistemleri

Tüm vakum taşıma sistemlerinde katılar, üretim sürecine girmeden önce dökme malzeme alıcısına çekilir. Bu materyal aktarımı sırasında ortamın kirlenmesini ve olası patlamaları önlemek için toz geçirmez bir işlem en uygunudur. Gerçekte, vakumun fiziksel ilkesi çevre kirliliğini önlemenin ilk adımıdır. Bir pozitif basınç taşıyıcı sistemde sızıntının kaçınılmaz olarak toz emisyonlarına yol açacağı bir vakum sistemi sızıntının karşısında hava çeker. TeknoConvey, toner tozları (partikül boyutları 0.3 μm'ye kadar) gibi çok ince tozlar için bile filtreleme kabiliyeti sağlayan, toz geçirmez çalışma sağlamak için alıcılarında özel filtreler bulunduran çevreyi bir adım daha ileri götürür. Bu nedenle, karbon siyahının ve kurumunun bir imalatçısı, pozitif basınç sistemini vakum iletim sistemine değiştirerek tesis temizliğini önemli ölçüde arttırıyoruz. En iyi çalışma için, filtrasyon sistemleri büyük oranda bakım gerektirmez ve ürün değişiklikleri oluştuğunda temizlenmesi kolay olmalıdır. TeknoConvey, uygulamaya uyacak şekilde filtre seçenekleri sunar. Kimyasal veya lake uygulamalar için, aralıklı sevkiyat sayesinde etkili filtre temizliği sağlanır hava üfleme şokları aracılığıyla. Bu, filtrenin kademeli olarak bloke edilmesini önler. Gıda ve ilaç sanayi uygulamalarında, polimerlerden veya paslanmaz çelikten yapılmış katı filtreler de sunulmaktadır. Bu, yıpranmaya karşı dayanıklı çalışma sağlar ve gerektiğinde ılık su veya buharla ıslak temizlemeye izin vermektedir.

Taşıyan havanın filtrasyonu, vakum taşıma sırasında da kritik öneme sahiptir. TeknoConvey, malzemenin hızını alıcıda artan bir çap ile azaltarak elde eder. Gevşek tozun büyük kısmı süspansiyon dışına düşer ve deşarj valfinin üstündeki alıcının altına toplanır. İnce siklonların ilave toplanması, iç siklonlara sahip teğetsel emme modülleri ile gerçekleşir. Kalıntı ince toz alıcıda filtre ünitesinde, Multiejektör vakum pompasının hemen altında tutulur. Uygulamaya bağlı olarak, 2 yıl ya da daha fazla filtre ömrü nadir değildir. Standart filtre temizliği, olağanüstü yapışkan malzemeler için yeterli değilse, malzemeyi çıkarmak için filtre ünitesini ve dökme malzeme alıcısını titreşim yapmak mümkündür.

Farmakoloji yani ilaç sektöründe ürünlerin imalatı ve işlenmesi sırasında tüm üretim zinciri boyunca dökme katıların doğru kullanımı elzem bir önem taşır. Aktif farmasötik terkip maddeleri (API'ler) ile potent toz halindeki reaktörlerin ve karıştırma kaplarının yüklenmesinden, bitmiş tabletlerin veya kapsüllerin taşınması yoluyla kapalı transferin sağlanması için vakumlu konveyörler kullanılır.

Hammaddenin tartılması, granülasyon, kurutma, sıkıştırma, karıştırma, tabletleme ve tablet kaplama gibi tüm üretim aşamaları için sadece en gelişmiş teknoloji makineleri kullanılmaktadır. TeknoConvey pnömatik vakum konveyörleri, dökme katıların çeşitli üretim aşamaları boyunca beslenmesi, taşınması ve boşaltılması için seçilen konveyörlerdir.

Tamamen kapalı bir sistem olarak çalışan bu pnömatik besleme sistemleri, sadece A noktasından B noktasına toz taşımamakla kalmayıp, ürün kirliliğini de aktif bir şekilde ortadan kaldırır. Toz veya tablet transferi sırasında, toz emisyonlarını veya döküntüleri gidermek ve üretim alanını temiz tutmak için sistem içinde her zaman negatif basınç oluşur. Bükümlü konveyör gibi eski mekanik taşıma yöntemlerinin aksine, TeknoConvey vakumlu konveyörler sökme ve temizleme "aletsiz aletler" nedeniyle hızlı ve kolay ürün değişimlerine izin verir. Bu özellik özellikle İlaç sektörünün bir sözleşme üreticisi olarak karşısına çıkan birçok ürün değişikliği nedeniyle caziptir. Üretim konularına bir ürün transferi çözüm ararken, vakum iletiminin avantajları ilaç sektörü için açıktı; Bununla birlikte, İlaç sektörü, üretim tesisleri boyunca malzeme akışında iyileştirmeler sağlamakla birlikte, geniş uygulama yelpazesini karşılamak için modüler bir tasarıma ihtiyacını gidermektedir. Karar verme sürecinde tartılan diğer kritik faktörler mevcut vakum pompalarının türleri, alıcı kabın tasarımı ve filtrelerin ve gerekli valflerin mevcudiyeti ve değiştirile bilirliğidir. TeknoConvey vakum konveyörleri, emiş konveyörleri gibi eski teknolojilere kıyasla önemli avantajlar sundu ve operasyonlarının gerektirdiği diğer özelliklerinin fazlasına sahiptir.

Vakum Taşımada – Alternatif Ekipmanlara Karşı Multiejektör Pompası

Tozların, granüllerin ve hatta bazı bulamaçların taşınması söz konusu olduğunda, Arşimet’ten kalma basit vidalar ile günümüzde sunulan yüksek verimli pnömatik sistemlere kadar çok çeşitli seçenekler mevcuttur. Sürekli sıkılaştıran sağlık ve güvenlik yönetmelikleri ile, tozsuz bir toz transferi çözümüne duyulan ihtiyacın önemli bir karar noktası haline geldiğine dair yeterli kanıt bulunmaktadır. Bu tür piyasa gereksinimlerini karşılamak için, Vakum Konveyörleri, kendilerine özgü "kapalı sistem" fonksiyonunu kullanan ve böylece tesis, makine ve siloların kolay ve güvenli bir şekilde ürün aktarmak için kendilerini en uygun sistem olarak tercih edilmiştir. Vakum iletiminde en basit ve en temel terim, sızıntının ortaya çıkması durumunda daima sızıntı içeri doğrudur! Bu belirgin avantaj, negatif basınç avantajının ve kontrolünün ek etkili kullanımlara sokulabileceği vakum aktarımı ile bağlantılı olanıdır. Anlamak önemlidir; Bununla birlikte, tüm vakum sistemlerinin eşit yaratılmadığı. Çeşitli vakum transfer sistemlerinin farklılıklarının yanı sıra bazı yaygın yanlış anlamaları tanımlamaktadır. Vakum ile Toz Taşıma Vakum üreten kaynağın seçimini ele alalım: Vakum üretiminin bazı örnekleri ve özellikleri:

Tip Özellikler

  • Santrifüj Fan (Üfleyici): Büyük Hacimli Akış, Kısıtlı Vakum seviyesi, Yüksek Ses.
  • Re jenerasyon Blower: Büyük Hacim Akışı, Kısıtlı Vakum seviyesi, Yüksek Gürültü
  • Piston Tipi Pompa: Pompalama esnasında ısı üretir, Kısıtlı Vakum Düzeyi
  • Vanalı Pompalar: Büyük Hacim, İyi Vakum, Pahalı,
  • Roots Tipi Blower: Yüksek Hacim, Isı Oluşumu, Çok Gürültülü, Pahalı.

Yukarıdaki tüm üniteler pompanın hareketli parçalarına giren tozlara karşı savunmasızdır ve bu nedenle filtrasyon ve koruma kritik önem taşır. Tüm elektrikli motor tahrikli üniteler de sürekli çalışmaya devam ediyor, çünkü üç fazlı motorlar sık sık başlama ve durma yeteneklerinde sınırlıdır.

Buna karşılık Multiejektör Vakum Pompaları ve Konveyörleri, bu alternatif teknolojilere kıyasla avantajlara sahiptir; çünkü malzemeyi oldukça yüksek bir negatif basınç ile nakledebilirler ve bu da tipik elektrik motoruna her zaman mevcut olmayan taşıma seçeneklerini sağlar tabanlı sistemlerdir. Multiejektörler sadece mal taşırken enerji harcarlar ancak diğer vakum sağlayıcı elektrik motorlu bütün üniteler sistemin boşaltması esnasında da enerji sarf ederler. Aynı zamanda 3 faz motorlar belirli bir seviyede dur kalka müsaade ederler.

Sonuç olarak çok daha büyük bir uygulama alanı mevcut değildir, ancak bir kez satın alındığında, malzeme özelliklerinde yapılacak değişiklikler için taşıyıcı sistemi olumsuz şekilde etkileyebilecek daha büyük seçenekler mevcuttur. Modern ticaretin doğası, tek bir uygulama taşıma sistemi olarak başlayan şeyin son kullanıcı ürün serileri veya formülasyonları değiştikçe değişir.

Venturi Tabanlı Multiejektörün tipik pompa performansı Diğer avantajlar; Örneğin, temel emme taşıyıcıları zor veya zayıf akan dökme malzemeleri hareket ettirirken emme hattı tıkanıklığı yaşayabilir, ancak Multiejektör vakum pompamızla bu durumlar söz konusu değildir. -760 mbar'a kadar yüksek negatif basınç diferansiyeli, taşıma boru hattı boyunca aglomeraları ve tıpaları kolayca çözebilir. Ayrıca, geleneksel emiş konveyörlerinin düşük mevcut basınç farkı, yüksek hızlara bağlı olarak iletilecek olan materyal üzerinde kuvvetli mekanik gerilmelere ve / veya taşıma hattında aşınmasına neden olan Seyrek Faz Taşıma ‘ya izin verir. Tipik hızlar 1200-1600 metre / dakika arasında verilir. Bununla birlikte, bir boru hattı vasıtasıyla saatte 45-68 mil hızla ilerleyen ve bükülme yönünde bir değişiklik isteyen malzeme açısından düşünürsek, bozulma ve yıpranma konularını duraklatma ve düşünmeye daha eğilimli olabilir.

Ayrıca, yüksek hızlar parçacıkların boyuta göre ayrışmasına neden olur. Birçok müşterimiz, Multiejektör sistemlerinin Yoğun faz koşullarda düşük hızda etkili bir şekilde iletebileceğinin farkında değildir. Taşıma hızları çok daha düşük olan Yoğun faz Akış için gerekli yüksek vakum seviyesi mevcuttur ve böylece nazik ve ayırmadan serbest malzeme taşınmasını sağlanmaktadır.

Gelecek için müşteri odaklı ürünler.. TeknoConvey, her türde toz, granül, pelet ve dökme ürünleri torbalara doldurmak, taşımak, dozajlamak, karıştırmak, paketlemek, elemek, kurutmak için sistemleri ve tesisleri imal eder...

  • +90 212 8527347 /// Cep Telefonu: +90 507 752 65 34

  • +90 212 8527347 /// Cep Telefonu: +90 544 624 37 04

  • info@teknovacuum.com

  • Tekno Konvey Makina A.S. //// Yolçatı Mahallesi Muhabere Sokak 8-10 Silivri / İstanbul

  • Hafta İçi: 08:30 - 18:30 Arası.
    Cumartesi: 08:30 - 13:00 Arası.
    Pazar: Kapalı